Sofie 15 år om mobning, overfald og ordblindhed

Sofies far kontakter mig, da han er meget bekymret for sin datter som ikke trives hverken i skolen eller derhjemme. Han beskriver hende som yderst indadvendt og surmulende og hun vil ikke fortælle sine forældre hvad der er galt.

Sofie indvilger i at tale med mig og hun fortæller om flere problemstillinger:

  • Massiv mobning gennem hele hendes skolegang og lærere som ignorerede det. Hun troede på at hun var præcis så dum, fed og grim som mobberne sagde at hun var
  • et voldsforsøg som aldrig er blevet fortalt om, da gerningsmanden truede hende med at slå hendes familie ihjel
  • overbeskyttelse fra forældrenes side, hvilket skabte stor vrede hos Sofie
  • ordblindhed

Før behandlingen er hendes mål med vores samtaler, at kunne lide sig selv som hun er. Hun beskriver sig selv som sur og ked af det, fordi hun havde for meget at tænke over og aldrig sagde det til nogen. Først og fremmest inviterer vi hendes forældre til et møde hos mig, hvor hun og jeg får fortalt dem om, hvordan hun ønsker sig, at de kan få det bedre sammen. Det går rigtig fint og hun har nu to allierede, så der er ro på hjemmefronten. Dette giver hende plads til at turde arbejde med de svære oplevelser hun bærer rundt på. Desuden har hun med meget lidt hjælp af mig behandlet sig selv for sin ordblindhed over en sommerferie. Dette er hun blevet i stand til at klare selv, fordi hun bruger selvhjælpsredskabet tankefeltterapi aktivt.

Bagefter ser hun sig selv som meget mere glad, smilende, udadvendt og modig. Hun begynder nyt skoleår med venner, højt selvværd, god kontakt med sine forældre, evne til at sætte grænser og glæde i hverdagen.