Hanne på 50 år om præstationsangst

” Jeg valgte at få TFT-behandling, da jeg igennem lang tid havde døjet med en diffus præstationsangst, der tilmed kunne overraske og komme bag på mig selv.

Jeg havde bemærket, den meget ubelejlige omstændighed, at det blev værre, når jeg tillod mig at sætte grænser og forholde mig kritisk til andre, selvom det både var relevant og jeg gjorde det på en sober måde.

Før behandlingen oplevede jeg præstationsangstens intensitet ligge på 8, målt på en skala fra 0-10.

Under behandlingen blev jeg klar over, at ubehaget havde forbindelse til et uforløst traume 15-20 år tidligere, hvor jeg var i en situation, med skuddræbte, og selv kunne være i fare. Traumet dengang, bestod især i, at jeg ikke vidste, hvad, hvem og hvor truslen befandt sig, i forhold til mig selv.

Men hvor de, for den historiske situation, relevante følelser af angst, for angreb fra en ukendt vinkel, dengang var totalt fraværende. Så havde følelsen af diffus angst tilsyneladende fyldt siden.

Ved behandlingens afslutning var følelsen af både præstationsangst og angst i forbindelse med den historiske situation, helt elimineret og i 0.

Derudover følte jeg en kolossal lettelse og glæde ved væren i verden. Og trods det faktum, at jeg modtog behandlingen efter et par meget intense arbejdsdage, hvor jeg kom sent hjem, så oplevede jeg en energi og virketrang og begyndte straks at realisere et projekt, som jeg længe havde haft svært ved at komme i gang med – på grund af præstationsangst. Tak for det Merete J ”