Lilly om konflikter i ægteskabet og sygdom

Lilly har haft kræft og går stadig til kontroller på sygehuset. Hendes mand har en alvorlig kronisk sygdom, som i øjeblikket fylder alt i deres liv. Han er kronisk træt, tiltagende vredladen og udskældende, kold overfor hende, negativ og glemsom samt meget bange for en forestående operation. Hun har ikke nogen nære veninder at tale med.

Hun opsøger mig fordi hun er yderst frustreret over deres samliv som efterhånden er reduceret til gensidig irritation, angst for fremtiden, uoverskuelighed, uro i hjemmet og deraf manglende harmoni. Det var slet ikke sådan hun forestillede sig deres otium skulle være og hun er mildest talt modløs og opgivende.

Vi arbejder med bl.a. hendes vrede, bekymring, dårlige samvittighed og magtesløshed samt nogle pludseligt opstående smerter i maven, som gør hende bange. Desuden taler vi om døden, både hendes egen angst men især også hvad der vil ske med hende, hvis hendes mand dør i tilknytning til hans forestående operation.

Efter 6 behandlingsmøder fortæller hun afsluttende at hun har fået livsmodet igen. Ægteskabet har ændret sig markant i positiv retning, hvilket giver ro og overskud i hverdagen. Hun ser lyst på fremtiden og har derved troen på at hun har mange gode år tilbage at live i.