Anita på 48 år om selvværd

” Jeg havde et meget lavt selvværd. Jeg var ikke i stand til at føle ret mange følelser, der var lagt et godt solidt låg på, og i bagklogskabens lys kan jeg se, at jeg var mere eller mindre bedøvet. Jeg havde angstanfald ind i mellem, jeg havde et rigtig dårligt forhold til min far (hvilket jeg har haft det meste af mit liv), mit parforhold gik ikke for godt, og jeg fandt mig i at arbejde for en tyrannisk chef.

Merete var altid anerkendende, der var ikke noget, der var for småt, for åndssvagt eller latterligt. Jeg blev taget alvorligt og følte mig tryg. Hun guidede mig til at finde ind til de ”ømme punkter” i mig. Hun lærte mig meget om psykologi, kommunikation og TFT, foreslog hjemmesider og bøger at læse. Alt i alt hjælp til selvhjælp.

Nu har jeg lært en teknik til at få ryddet op i de gamle følelser, som jeg i gennem livet har lagt låg på. Jeg har fået ryddet op i en del sammen med Merete, og jeg arbejder nu videre selv, og det gør mig utrolig godt. Jeg er på vej.

Jeg har sagt mit job op og har det rigtig godt med det. Jeg har fået et godt forhold til min far, ja, jeg holder ligefrem af ham nu. Min mand og jeg har fundet kærligheden igen. Jeg har fundet frem til hvem og hvad, der virkelig betyder noget i mit liv. Det var tåget for mig før.

Jeg er blevet klar over mit eget værd, at jeg er ligeså meget værd som andre, og i og med at jeg bedre kan føle mine følelser, kan jeg bedre lytte til mig selv.

Der er blevet sået et frø, og denne nye erkendelse om mit eget værd skal vokse i mig. Det tager tid, men jeg er på vej…”